HON ÄR HÄR!

Japp, Lara har kommit!! Vi gjorde mat till hennes ankomst, pasta o tomatsås o vitlöksbröd och käkade ihop, supertrevlig och inte blyg för fem öre i alla fall!! :) Tror det kommer att bli super hehehe!!

Cindy var super idag verkligen. Börjar kunna trava som en normal häst! Red tillsammans med Amelie på Killy, hon red honom superbra! Avslutades med skittur över de gröna gärdena, mys! Det roliga var att Cindy på ca 1.50 cm var dubbelt så snabb som Killy på 1.80. Räcerpåny hehehe!

När jag tog in Alesi idag så var Mandela utanför boxen och när de hälsade på varandra så bitchade de och skrek till och Alesi sparkade med frambenet. PÅ mig! Såklart! Så min vrist är supersvullen och gör ont, så har för andra gången denna kväll is på det, och ska linda det under natten, får hoppas att svullnaden går ner så jag kan rida imorgon!! Så typiskt mig....!!!

Anyway, bloggar mer imorgon!

PUSSHEJ!!


Azum night

Supergod pizza (dock inte lika god som i Dublin...), söt minipub, mojito o marie, sanna, ev, amelie o lindsey, kan det bli härligare avslutning på en tisdag? NEJ! :D

GODNATT!! Nu ska ja o Polly Plutt gosa ner oss i sängen!! <3

Hej träningsvärk!

Hur i hela världen kan man lyckas få träningsvärk i HELA kroppen efter en hopplektion?!?! Baksida lår, framsida lår, insida lår, rumpa, rygg, axlar o nacke?! Herre jesus, måste ha gjort något annat jag bara inte kan komma på nu... Illa!!

Vaknade i alla fall med fet huvudvärk, samma som jag somnade med igår. Har haft  huvudvärk i ca 2 veckor men inte som nu liksom, börjar bli irreterande liksom... -.- Men kollade i alla fall film och hade det mysigt!!

Efter lunch trottsade jag träningsvärken och cyklade in till Tullamore, VARFÖR har jag aldrig cyklat förut?!? Tog bara typ 15 minuter till Tesco o ja cyklade inte fort! Och sen lite längre in till själva stan stan eftersom tjocka tanter o lata ungdomar tydligen har väldigt svårt att flytta på sig på smala trottoarer och känns lite väl häftigt och bara slänga sig ut i den galna irlänska trafiken!

Inhandlade i alla fall en "pengabox" så jag kan få ha min lön ifred, nu när nya tyskan kommer imorgon! Och läppglans o läppstift, två nagelack o sen lite godis o natchochips+ sås! Jag är nöjd i alla fall!!

Så nu ska jag hoppa in i duschen, försöka städa det värsta i lägenheten för imorgon när Lara flyttar in, (Sanna o Marie flyttar ut nu...) och sen ikväll blir det ut o äta på resaurang med Sanna, Marie, Ev, Amelie och förmodligen några fler ;) Mys!!

TJARÅÅÅ!

Blah blah blah

Woop Woop Bloggis, Im back again!!

Okej, 4 minuter senare (jag snackade bara lite med Sanna o Marie mitt i bloggandet, OCH det är svårt att skriva o prata massa samtidigt...!!)

Skorpan var super idag, verkligen. Har inte ridit honom över två veckor, och först hade Sam mig på lina men sedan fick jag rida själv. Runt, svänga, skritta, trava o runt runt i arenan. Han är en superstar, bara går på. Muren som var i ridhuset var lite läskig och så var det också att gå mellan två bommar som låg nära varandra, men han stressar liksom aldrig upp sig, bara kollar lite och sedan traskar vidare!

Cindy var också totaly super idag, och tror Lynda berättade för hela familjen och lite till hur hon tyckte att vi passade perfekt för varandra, lite gulligt faktiskt att hon sa det!

Hoppträning för Henry på Sully idag som var totaly mad. Bara stack för mig liksom, var lite väl övertaggad, vilat en halv vecka, och blåst var tydligen inte att föredra! Men vi fick till några riktigt fina språng i alla fall! Amelie var med också på Rio, riktigt fint ridet!!

Amelie jobbade här för sex år sedan och är här och hälsar på. Hon red även Killy och Rupert idag :)

Fotade även Linda när hon hopade Manni idag, först på gräsbanan och sedan några cross country hinder :) Så följer förmodligen med på eventet på söndag, visst det är sjukt långt vi ska, eftersom vi ska till Arklow någonstans, men vill se Mandelas sista tävling, speciellt när det är Linda som rider :D

Har världens äckligaste huvudvärk så ska ta en snabbdusch nu och lägga mig och läsa! Och imorgon är jag ledig, Woop Woop!!

PUSSA!

Do Me Right

Woopps har inte bloggat på två dagar, men har väl inte direkt heller hänt något speciellt, förutom löshoppning med Gerry och Dunlickey igår. Dunlickey var lite stressad först och hoppade fint sen, inte så högt denna gång! Gerry fick hoppa lite längre, men vi ville inte pressa honom så mycket första gången på Annaharvey liksom :)

Och Linda var här idag igen och red lite hästar, så blev en liten promenad med henne innan hon åkte hem och som vanligt a loooots of snack! Har man inte träffats på nästan ett år så har man bara FÖR mycket att prata om liksom :) Men hon kommer på måndag igen woop woop så då ska jag se om vi kan rida tillsammans !!

Så nu tänkte jag klicka hem lite foton, har tagit mig över en vecka och välja ut foton och det är fortfarande för många. Men ändå, vill ha olika så jag kan byta om jag vill :)

Imorgon är det event här, jag ska på fm jobba i stallet som vanligt och em köra fyrhjuling och samla ihop... hmm hur säger man det på svenska... papprena som alla människor som står vid alla fälttävlandshinder kryssar i om de klarade det, vägrade mmm. Jaja, ni förstår hahahah!! Så håller tummarna på sol! Eller okej, vad som helst förutom regn!!

Fyfan va tråkigt inlägg, nu lägger jag ner!!
HEJDÅ!

Black Aussie!

Min dag blev såklart inte riktigt som planerat, men ändå fett lyckad! Ställde klockan på tio över nio men kom inte upp från sängen förens halv tio, och då började det regna (så jag önskade att de regnat när ja vaknade så ja kunde somna om...) I alla fall, lite frulle o film, kollade Dear John igen, vet inte varför för satt och tjöt som en liten cry-baby. Men den är ju så bra liksom!!!

Anyway rida Killy, Aussie o Cindy och sen äta sen lunch, natchos mums!! Börade kolla på 17 again och sen kom Linda hit, så kollade när hon red Alesi, Mandela o Wilma. Såg mycket bra ut, så hon ska starta ett event på Mandela om två veckor, hans sista! Linda är en så sjukt bra ryttare, verkligen :D (Flatwork på Alesi o Showjumping på Wilma o Manni)!!
Vi åkte in till stan efteråt och tjockade Mc Donalds och snackade som bara den, fyfan va underbart :D

Så lite info om ridningen :)
Kilanmonjaro red jag på utomhusbanan, tränade galoppfattningar och klockrena varenda gång! Galopperade även på liten volt och han var så duktig, men jobbigt! Konditionen är inte den bästa på han, men han blir så glad när han får galoppera mycket så även fast han låter som om han ska dö så får han en helt annan framåtbjudning än om jag bara travar ^^

Aussie var väl sådär måste jag säga, fyfan vilken trav! Han är över 1.80 i mnkh och hans halv var typ 3 m lång hehehe! Han var trevlig men hittade inte direkt knapparna om man säger så så var inget ridpass att skryta över. Får ge det några gånger till! Galoppen var i alla fall härlig :)

Cindy var så bra idag, lite stressad i traven till och från, men för det mesta var hon helt underbar. I slutet provade jag nedsittning och travade i en åtta och hon gick lång och låg och verkligen arbetade fint, känner att jag kan komma åt henne ytterligare vid nedsittning. Avslutades med skritt över de gräsfyllda gärdena, pigg och glad pony-mama! :D

Så nu ska jag måla naglarna i någon azum färg och sedan läsa min superbra bok och idag SKA jag sova tidigt, det bara är så!!!

PUSSS!!

Konstigaste vädret ever

 Fick vara lekledare för pony-camp idag, fifan! Många söta ungar men också ett gäng väldigt kaxiga o odrägliga ungar som jag så gärna ville skjuta huvudet av... Var sådär helt död efter lunch!!!

Cindy var väldigt spänd och stressad idag, slappnade liksom aldrig inte av. Blev inte bättre heller att det brakade lös totalt och började åska som fan heller, inte för att hon blev jätterädd eller så, men då kunde hon verkligen inte slappna av. Och när jag sadlat av henne åskade det som aldrig förr... Herrejesus. Sedan under dagen har det varit spöregn o askallt, asvarmt o sol, spöregn o askallt, ja ni förstår. Detta irlänska väder alltså...

Aaron och jag pratade om den nya tjejen som kommer nästa onsdag, och båda är dock avskräckta från tyskar efter Katharina, och verkar som de flesta på gården är det, så får hoppas att denne är normal liksom. Men som Aaron sa, varenda tysk kan ju inte vara dum i huvudet, eller....?!?

Evelyn o ja planerar att åka någonstans nästa söndag med Marie o Sanna och förhoppningsvis Becky, för de tycker inte att vi kommer att se tillräckligt av Irland med bara tåget. Det kommer ju i alla fall bli azum, vi kanske åker upp till Fiona, kommer dock inte ihåg vart hon bodde men det blir nog bra heeh!!

Så funderar på att sova lite en stund nu, eller i alla fall läsa bok för ska hjälpa Ev med att rida Gerry sen och sedan ska vi åka in till Tesco en sväng för lite shopping, jag HAR JU SLUT PÅ SAFT OCH CHOKLADPULVER!! Är totalt beroende av att dricka saft hela dagarna och chokladpulvret har ja i coarnflaksen VARJE morgon så klarar mig inte utan liksom..!!!

Har en plan för imorgon när jag är ledig, ta sovmorgon, rida Cindy, Killy, Black Aussie (premiär), longera Dunlickey o Georgia. Borde ja faktiskt hinna o orka om himelen inte kräks o det är lektioner i ridhuset hela dagen, så kul är det inte att rida i regnet. Men får se hur långt jag kommer heheh!!

PUSSSA!!


Commanchie

Okej här kommer bilden jag lovade er igår ;)


PUSS

A Cinderella story

Pony camp, pony camp och ännu mera pony camp... Så roligt är det faktiskt inte när hela morgonen upptas av dessa ungar som tjatar värre än den andra. Men sånt är livet, tur att det bara är halvdagar i alla fall!!

Cindy var totaly fabolous today, tog ca 10 minuter att komma igång men sedan jobbade hon på riktigt bra både i skritt och trav. Hon travade lugnt och fint, lång och låg! Dock väldigt stel fortfarande, såklart, men känner att det verkligen går framåt i alla fall. Känslan var super, och jag var happy! :D

Jobbade över en timme idag, rätt segt men jaja! Hjälpte Ev idag med Gerry igen och idag red hon själv i skritt o trav på longeringsringen. Sedan skrittade vi ner mot ridbanan där Jessie hoppade Mandela. Gud, denna brud rider honom så sjukt jävla bra. Grejjen var den att Jessie bara skulle rida honom en dag när Sam inte hade tid (jag har slutat rida honom då när de var så sjukt mke gäster, och har för mycket andra hästar o ja o Sam kom överens att de var bättre att han red Mandela o Dunmore nu varje dag innan de ska säljas än att ja ska rida 2 ggr i vecksn max liksom...) men det visade sig att hon red honom super. Och idag hoppade hon, typ 1.10 oxer och han lyfte verkligen på benen och hoppade superfint. De har haft problem med honom att han bara krashar alla hinder för att han inte bryr sig och är för nonchalant, och har hjälp Sam hoppa honom rätt många gånger och det har inte varit i närheten av hur bra Jessie red honom. Varför började hon inte tidigare liksom...? ;)

Anyway har pratat med pappa på skype idag, det var länge sedan!!
Så nu blir det snabb dusch, måla naglar o läsa bok o försöka sova tidigt!!

PUSSA!

To much to write about

Okej, detta kommer att bli ett megalångt inlägg för har faktiskt för en gång skull så massa mycket att berätta, men börjar med gårdagen då först! Dublin, Dublin och ännu mera Dublin, gud vad jag älskar den stan asså! Vi besökte i alla fall zoo:et, riktigt coolt, vet faktiskt inte när jag var på Zoo sist. Såg i alla fall zebror, giraffer, flodhästar, elefanter, tigrar och massa massa apor (och såklart massa andra djur...)! Och jag tog sjukt mycket bilder, sjukt bra bilder hehehe :D

Sen blev det i alla fall stan och jag köpte mig ett par supersuper snygga högklackade skor, som wopps råkade vara 10 cm. Men sååå snygga var dem i alla fall, och så köpte jag något extra till dem som ska dämpa trycket =mindre pain!! (Har även köpt en drömfångare som förhoppningsvis ska fånga alla wierda mardrömmar jag drömmer varje natt, och jag lovar, de är inte normala drömmar!!)

Kvällen avslutades på Hard Rock Cafe med Famous Fajita, Habama Mama o chokladtårta, fyfan va gött! Var mätt så jag dog och dyrt blev det, men så totalt värt det. Blev ännu mer plus i kanten på den snygga servetören som passerade mig minst två gånger i minuten. Hehehhe!!

Idag då, så var Cindy super, eller ja, i skritten. Traven var lite bananas i början men lugnade ner sig i slutet när den värsta överskottsenergin var över. Men som sagt, hon har inte blivit riden på 6 år så man måste ge det tid!!

Kilanmanjaro och jag tog oss ett snabbt dressyrpass på utebanan med Sam och Dunmore. Rätt galopp alla gånger, duktig pojke. Han hade verkligen framåtbjudning idag vilket gillas eftersom han varit för trött på sistonne. Gulligast i världen i alla fall!!

Georgia fick sig en longering, och hon var värre än normalt.
Inte bättre heller när Aisling stod o stressade mig för att HON skulle ha sadeln som jag använde, så HON kunde longera Rickey... Idag var jag i alla fall sjukt irreterad på den människan, behöver inte gå in på det här i bloggen, men är man bossens fru så är det bäst och ta för sig och bete sig skit mot alla runt omkring...

Har även ridit gulligaste Commanchie barbacka upp o ner från hagen, alltså en utav ponnysarna. Vi behövde bara honom av alla ponnysar så istället för att ta er alla 13 eller hur många de nu är så fick sig C en ridtur. Men jises vilken seg ponny, jag förstår varför barnen har lite svårt att få honom i trav när jag med mina långa ben har problem... Och jävligt skumpig, måste träna upp min barbackaridning hehhehe ;) Bild kommer imorgon tsss!!

Middag, vilket menas macka och soppa, snacka lite och sedan hjälpa Evelyn hänga och rida på sin babyhest Gerry! Han var riktigt duktig idag, och imorgon ska hon testa att rida själv. Sedan fick jag syn på solnedgången så drog ut Sanna och tog supercoola bilder, fifan! Här kommer ett smakprov :P



PUSSSS!


Tråk-lördag asså

Denna dag har varit sjukt äckligt tråkig. Ungefär som varje lördag! Förr i tiden (läs 2,5 månader o bakåt) så gillade jag lördagar. De var till för sovmorgon, god mat, stallet, fest, massa godis eller bara chilla, ja du vet! Nu är det ridskola, ridskola, ridskola. Blä-ä!

Men det bästa är att jag, Marie o Sanna åker till Dublin imorgon, Woop Woop! Vi ska på Zoo och sen dra en runda på stan som kommer att avslutas med Hard Rock Café, muuuums! Andrea, du har fått mig lite grann sådär beroende av chokladtårtan asså. Det som är positivt är att jag har en timmes tågresa till den och du har 3 timmars flygresa plus bil och buss! Men okej, äter den för dig!!

Är i alla fall sjukt trött nu, men ska nog äta lite soppa för är inte så värst hungrig och sen götta mig med min chipspåse till en film med brudarna och sova tidigt, så att jag är fit for fight för Dublin imorgon! Hehehe!

Och ja, det går segt med presentationen som jag lovade er av gården, men har inte riktigt tid att ta alla bilder, men kommer inom snar framtid, bara så ni vet :P

Okej, soppa, here I come, BYE!


Talk Dirty To Me

Har tillsammans med Sean stoppat in 4 feta halmbalar i hest-stall idag. Fifan säger jag bara, trött tjej och trött kille också!

Cindy var i alla fall väldigt extra mycket pigg idag, vi skrittade mest men travade lite. Hon kör fortfarande på sin tölt-stil när hon blir lite för väl exalterad hehe, men hon är söt. Tror Sam är lite kär i denna ponny, han står alltid och gullar med henne och säger hela tiden, "Är hon inte vacker", "Är hon inte det vackraste..." Jaa ni förstår liksom. Fast det är ju faktiskt Aarons häst så :P

Blev även longering för Dunlickey som var super och Georgia som var som vanligt crazy-bananas. Men det är häftigt att hon lugnar sig när jag sjunger eller pratar svenska med henne... :P

Annars har väl inte dagen varit särskillt händelserik, förutom att hästarna var totaly dumma i huvudet när vi skulle ta in dem. Billy och Jupiter hoppade över snöret som skulle hålla dem inne, och sprang runt bland veet-gubben och Henry, och de andra dumhuvudena var allmänt störda och dampade sönder totalt. Tog ca 7 timmar och ta in dem (okej överdrift men ändå hehehähäää)...

Så ska avnjuta en dusch och god mat (hoppas jag) idag och bara chilla och tare lugnt, skönt asså! :D

PUSSS!!


I samma låga skor, och leendet du log...

Cindy fick bli först ut med ett ridpass idag, och gud vilken mysig häst, hon är verkligen superrolig!! Började med att skritta på långa tyglar helt lugnt (första gången hon inte taktar runt) och se skrittarbete, svänga, rakt, svänga, rakt, serpentiner, stora som små, ja ni fattar! Lugnt, lång och låg i formen och jobbar på bra liksom. I traven har vi dock lite mer att arbeta med, men jag måste ju ge henne tid. Efter en stund började hon sänka sig och arbeta, dock enbart under en kort stund, men det är ändå framsteg. Jag känner att jag inte vill trycka ihop henne med gougen utan att arbeta henne på riktigt, bakifrån och framåt, och det kommer att komma allt eftersom. Hon har ju faktiskt vilat i SEX år, så hallå, det är ju inte direkt att vi kommer att göra piaff imorgon liksom ;)

Både jag och Sanna försökte reda ut hennes svans som förmodligen inte blivit borstad på sex år, och det var seriöst utan överdrift det värsta jag sett, ever! Resulterade i tonnvis med pälsglans och bara en mini bit utredd. Allt är en enda stor korv, som om svansroten vore 5 gånger längre liksom...

Blev även longering för Mandela och Dunmore, båda lite överspiiidade med de var fina efteråt i alla fall!!

Eftersom jävla hovslagaren aldrig kommer (han har sagt att han skulle kommit sedan i tisdags) så blev det en "mini-hack" på Kilanmonjaro idag, bara skritt eftersom han tappat en baksko och en är lös. Men han är inte öm och Sam vill att jag rider honom ändå. Han var spoooky som bara den, men han är allt bra söt ändå!!

Och hör och häpna, 18.00 var jag klar med ALLT, och 18.00 började regnet. Inte en droppe på hela dagen, fyfan va härligt!!

Så tömmer mitt minneskort som är på 997 bilder (wops) och nu borde Sanna o Marie komma tillbaka från deras ridlektion. Vi ska göra kyckling waps med ceasar dressing och baka chokladbollar, muuuuuuums! Och kolla på The Lion King, myspys eller vad liksom? Kan det bli bättre? Plus att jag sitter här och lyssnar på superhärlig musik och är ganska så nöjd över ett stort antal av bilderna som jag rensar igenom (försöker). Så nu ska jag fortsätta, kanske bloggar mer sen, annars imorgon!!

PUSSA!


happy face

Kilanmonjaro var spooky hest idag, men också väldigt framåt och fin! Muren som stod i mitten av ridhuset var dödsfarlig och även ljusslingan som var på ridhusbottnen vid en av dörrarna var också ett monster. Bara så att ni vet!! Han blev i alla fall mupp när vi böt nosgrimma till en remont-nosgrimma, stretade emot som bara den! Måste också tillägga att svart nosgrimma på brunt träns var supersnyggt. Not. Och det var den största Sam hade, men vi måste göra ett nytt hål. Han är för stor för sig själv, lilla bäbisen!

I alla fall när jag står och sadlar på Cindy så får jag ett sms av min fina vän Danielle som säger att hon, Linda och Naoisie är påväg till Annaharvey, kan ni fatta vad lycklig jag blev?!?! Har inte träffat Dan o Naoi sen i våras när de var i Sverige, och inte Linda sedan oktober. Typ fucking aslänge!!!

Anyway så var Cindy cutie puppy idag, såklart superspiiidad och när hon blir sådär jätteivrig så känns det som om hon töltar. Men stundvis och i slutet travade vi faktiskt taktfullt och lugnt. Jag gillar min lilla ponnymamma, fyfan vilken rolig häst ;D

Sen efteråt kom i alla fall dessa tre snyggingar, och gud va härligt det var att träffa dem. Rätt mycket snack blev det, mellan allt jobbande, och Linda hade lektion för Aisling på hennes häst Alasi! Duktig ryttare o fin hest!!!

Har även pratat länge på skype med min mammi, det var härligt. Men sedan såg jag att Sam stod o kolla på mig genom fönstret (akward, nej ja vet inte?!?!) och vinkar att jag ska komma ut. Han behövde nämligen hjälp att linda isbandage på ett utav fölungarna, Nemo, som var halt o svullen i ena frambenet. Vi trodde han skulle bli crazy bananas så Sam hade ett järngrepp om hans hals och jag lindade. Och lillefisen stod så snällt och fint, stackarn! Riktigt synd om den fölungen, han har varit med om mycket redan!

Jaja, tror ja ska borsta tänderna o sådär och lägga mig och läsa, igår natt var jag inte speciellt trött så tror fan jag läste hela natten. Eller halva i alla fall. Eller inte riktigt, men ändå. Länge!!

NATTII!


exciting day of...!

Litet kort markarbetspass på Killy med bara en bom, två bommar o liten pyramid. Tar det lite lugnt nu några dagar eftersom han vilat rätt länge ;) Men han var söt i alla fall, som alltid!!

När jag släppte ut honom i hagen såg jag i alla fall stona springa runt som galningar och sen såg jag våran miniatyr-hingst Casanova efter dem... Och sedan såg jag Sam efter honom... Tillslut lekte Sam björn och lyckades fånga vilddjuret tillslut och jag fick byta hage för stona. Var även lätt att longera Cindy som inte ville bli fångat tidigare och då gav jag upp efter 20 minuters försök till fångande.

Longerade henne i alla fall en ministund först och satt sedan upp. Och gud va mysig häst, lite väl stirrig och snabb men väldigt gullig liksom. Och det var faktiskt 6 år sedan någon red henne, så det var rätt så länge sedan kan man säga. Men hon är verkligen supersöt.
Men tror ni inte att hon började brunsta efter ridturen eller? De har liksom försökt få henne i brunst i 2 år nu. Hon blev skrämd av tanken på att bli ridhäst igen hahaa!!!
Sam sa i alla fall, konstigt nog, att han skulle ge henne en chans till att bli med bejbi, men hallå, fölet kommer ju att komma sjukt jävla sent nästa år. Men det är hans häst, så får se om det blir någon ridning imorn...

Sanna och jag tog i alla fall en promenad in till stan för att handla lite, unnade mig själv med ett tolvpack cola burkar, mums!! Och just när jag börjat äta godaste natchosen så kommer Henrys syster inspringandes och säger att fölen och stona är lösa. Jag rusar ut i mina pisstofflor och de hade crachat staketet, men som tur var var de närmsta grindarna stängda så de kom inte så långt, tack gode gud! Så fick provisoriskt laga staketet och fösa in vilddjuren igen, som var bananas i hagen, och en av fölungarna gick omkull och blev nästan översprungen av en mammahäst som fick träna sina hopp-skills lite!!

Anyway, ångrade lite nu att jag drack en massa jordgubbssmak-mjölk nu för då kommer jag garanterat vakna i natt och vara superkissnödig, tänkte att ni verkligen ville veta det liksom ;) Nej nu blire sängen, PUSSSA!

btw

så glömde jag själva vitsen med överskriften på förra inlägget. Men en liten tjej som jag har följt sedan hon hade sin första ridlektion sa något så sjukt gulligt på uteritten i lördags. Jag ledde henne på Half Nut och hennes kompis på Fraggle...
Tjejen (kmr inte ihåg namnet): I wanna go of Half Nut now
Kompis: Why, I wanna ride for the rest of my life
Tjejen: Half Nut has been working so hard today so I thing hes worth a nice cup of tea and som rest now, i know hes hungry, hes always hungry...

Tror ni inte att jag dog lite? Så sjukt söt, verkligen!!!

Nu regnar det mer än nånsin, hörs imorn, PUSSA!


a cup of tea for Half Nut, please

Det regnar ute. Verkligen kräkregnar! Och det har gjort det sedan lunchtid, mysigt.
Och det satt en väldigt blöt o ynklig Polly utanför dörren förut med de största puppy-eyesen ever. Hur kan man säga nej till det liksom? Men ingen hund i lägenheten sålänge Sanna bor här i alla fall!!

Gårdagen, Tullamore Horse Show var super, verkligen! Joe, Heidi och Ursula var med och tävlade, såg massa fina hästar (speciellt körhästar, asså shiiet) och träffade Vinny, superkul! Dagens enda köp blev en plastrång, så jag är nöjd. heehhe!!

Redde i alla fall ut Cindys man idag, som var mer dreadlocks... Var tvungen att klippa bort massa men resten fungerade med pälsglans och kam! Men hade inte tid att rycka den så den är inte den vackraste just nu måste jag dock säga. Men kommer att komma en make-over-bild snart när det är fixat! Longerade henne i alla fall, och jises va mycket överskottsenergi den lille ponnyn har :P Men efter en stund lugnade hon ner sig i alla fall :)

Red också Kilanmonjaro, första gången på 1,5 eller 2 veckor. Och lika cool som vanligt, dock något mer spooky än han brukar vara i ridhuset. Så vi travade över bommar, läskiga bommar. Ibland undrar jag vad som försigår innanför hans väldigt stora, men dock så söta huvud... Jag hade även rätt med att han har handproblem (med tanke på den tränsprotetion som han började med för ett tag sedan). En väldigt för vass tand och även tandbytning, så det får vi ordna upp. Han ska även få en remontnosgrimma för ett tag eftersom achen-grimman trycker precis på en av tänderna som är svullen...

Anyway, imorgon blir det premiärtur på Cindy men först ska jag avnjuta en sovmorgon eftersom jag är ledig woop woop! Och jag hoppas på no rain eftersom jag behöver åka till stan, eller i alla fall Tesco och införskaffa mig nytt shampoo, tacosås och lite annat smått och gott!

Och Isak, jag ska försöka spara och planera in våran England-resa, för det bara måste bli av! Hoppas du gör det samma ;)

Nej nu ska jag nog kolla klart på Rango som jag började kolla på igår, jävligt rolig film asså. Men vi hörs imorgon, PUSSA


snygga tjejer!!! :D


no blogging

for a while, eller två dagar eller något! Men har inte haft på datorn, duktig flicka!!

vi brudar har i alla fall kollat på läskiga filmen Red Dragon utdelat på två dagar. Vi har även flyttat om i hela lägenheten, o gosh va bra det blev. Pics kommer när det är totaly färdigt!!
Har även avnjutigt sourcream & onion dipp idag med morötter, muuuuuums! Jag har faktiskt varit utan det i mer än 9 veckor liksom, och det är min drog. (Okej kan erkänna att ja åt bara dipp när morötterna tog slut = 1/3 av allt hihihhehe)

Imorgon blir det Tullamore show, min chef är snel hest som lät mig åka även fast jag jobbar. Och kör hem mig lagomt till kvällsfodringen!!

Har också fått en ny hest jag ska sätta igång på måndag, Cindy, eftersom hon aldrig kom i brunst i år (de använder henne nu som avelssto) så det ska bli roligt!! :D Hon är i alla fall sötaste ever med sina goooglie eyes! :P

Nej nu ska jag fortsätta läsa min superbok som jag läste innan ja nördade lite dator (skulle visa bild för tjejerna så de fick se vem Cindy är), PS I Love You, gudars va bra den är!!

See u soon lovers! XoXo

hej jag gillar o sova bort hela dagen

kanske inte, men gött vare! Och så har jag även filmat mig, bokat mig o bara göttat mig! Men har klivit utanför dörren, när jag hörde Maeve o Sanna utanför. Satte mig på trappen som förövrigt var blöt vilket resulterade i blöt röv! Och såklart var Aaron bara tvungen att komma förbi just när jag såg ut som... nej jag vet inte vad. Inte speciellt snygg i alla fall HAHA!!

Planen var först att cykla in till Tullamore, men kom på att jag egentligen inte har något speciellt ärende så jag skiter i det. Behöver i alla fall tvätta o städa litegrann, men fyfan va tråkigt! Funderar på om jag ska höra med Henry om jag får testa o rida vår fancy-horsie Aussie, eller om jag ska ta med mig min älskade kamera ut på en promenad o fota lite. Hmm inte lätt. Fast på ett sätt är jag också sugen på att bara mysa i sängen, fast det är ju rätt tråkigt. För har ju faktiskt gjort det hela dagen och jag ÄR uttråkad!

Ny bloggdesign vill jag ha också, men har liksom ingen bra insperation. Men har världens bästa sak jag vill ha fotograferat och jag kommer att vara den ena modellen och den supersöta Kilanmanjaro kommer att vara den andra modellen. Så det betyder att jag måste anställa Sanna som fotograf. Och hitta vatten. Och solnedgång. Och träna min barbackabalans! Hahaha nu har jag avslöjat hela iden men vad gör det, inte ens säkert att det kommer att bli av. För tror fan vintern är påväg till den gröna ön, igår hade jag på mig två tjocktröjor (varav en med hög krage o hål för tummarna u know), mössa, tjockare vantar och min tjockare stalljacka. Eller så är det fel på mig, för Aaron o Evelyn är galna som gick runt i t-shirt... (Fast jag lovar, de blåste totalstorm o pissregn till och från)...

Okej, borde i alla fall borsta håret innan jag går utanför dörren, det är ju i alla fall alltid en början!!

PUSSA!

saknar

dagen behöver ja inte ens blogga om för den var sjukt äckligt jävla tråkigt!

I alla fall, sitter här och tänker på min fina fina klass som jag hade på Lillerud. Eller ja, på allt vi hade på Lillerud, även de människor utanför klassen. Men speciellt klassen, N3B, Lilleruds Älvor! Och det är riktigt sorgligt, att något så bra, något så fint bara tog slut, alldeles för fort. Alla var så glada och exalterade över studenten, och gud vad kul vi hade. Men vi ville nog inte riktigt inse vad som händer efteråt...

Och ibland vill jag åka hem, för alla underbara, men det kommer aldrig bli som förut ändå, inte alls! för även om ja åker hem till Sverige så kommer det ju inte bli som det var, vi kommer aldrig att sitta i klassrummet, cepa sönder på oseriösa kemilektioner och allt galet vi hittat på! Kommer aldrig hända igen. Men som tur är har vi de fina minnena med oss, och jag som är klassens fotonörd har även minnena på kort, bara för att påminna om de bästa 3 åren i mitt liv!

Och jag älskar er, mina kära vänner, ni är min familj och jag kommer aldrig att glömma allt vackert! Men jag har det bra nu, jag har det så jävla bra. Tror det är ett bra sätt att "gå vidare" eller vad man ska kalla det. Jag har ett jobb jag verkligen älskar (inte alla dagar, men överlag hehe), får rida massa fina hästar, har bästa chefen som lär mig så mycket, massa fina vänner här, underbara människor runt omkring mig, och allt är så lugnt och skönt. Behöver inte oroa mig för mer än om jag ska orka laga mat efter jobbet eller äta toast, eller om jag ska hinna förbereda hästarna för lektion. Eller försöka lägga upp en plan för varje enskilld häst och hur jag ska ta mig in till stan för att köpa godis på min lediga dag.

Så, jag hade mina bästa tre år, och jag lever fortfarande världens bästa liv, jag är riktigt lycklig. Och det är väl det som är det viktigaste, eller hur?

Så nu ska jag och mina fina två vänner Sanna och Marie kolla på film och hade riktigt mysigt!

PUSSS

åååh dublin <3

Japp har haft en helt galen bra helg i Dublin!

Anlände halv elva, virrade runt för att hitta rätt busshållsplats (de har typ tusen på city centre) och efter massa frågande o hjälp av en trevlig dam så anlände jag till RDS (Dublin horse show) och träffade Andrea o Agnete. Jises va härligt att ses igen, men kändes nästan inte som om vi varit ifrån varandra, ja o Andrea! Coolt!!
Såg i alla fall sjukt fina hästar, halvtaskig shopping, roligt folk o spännande framridningar! Lyckat säger jag bara!!

På kvällen käkades godaste pizzan ever, och sen lite tv-mys på hotellrummet! Sova på golvet i Sams pyttelilla sovsäck var sådär, men vad gör man inte liksom ;)

Sego-morgon igår, gött kött! Sen ner till stan, shopping, äta mat i parken, gå på naturhistoriska museet, och käka godaste fajitasen o chokladtråtan på Hardrock cafe innan ja fick småstressa o ta en taxi och sen 1 h tågresa tillbaka till Tullamore!

Där väntade Sanna som äntligen kommit tillbaka till Irland efter Sverige-semester, härligt:D

Anyway, detta har jag fått med mig från Dublin:
Ridbyxor från Quagga, skitsnygga, skitschysst pris!
3 par ridstrumpor varav ett par blå-gul-randiga på tvären, astuffa
Supersnyggt hoppstpö
Ridvantar
Stickad tröja
Rid-tjock-tröja
4 skärp
Smycke till väskan
o lite andra småsaker!!

Är i alla fall mycket nöjd, lite fattigare haha :D

Så jag ska försöka knåpa ihop en massa kort och göra en presentation av gården, människorna o lite av djuren så ni blir lite mer insatta i mitt liv hehe :D

Hej sålänge!!

Dublin dublin dublin

Japp nu äntligen efter mke krångel har Sam hjälpt mig! Så tar buss till Dublin imorn, försöker krångla mig till horse show o träffar Andrea o Agnete där! Sen horse show hela dagen o sova i Sams sovsäck på deras hotell på natten hahah ;) Sen seightseein i Dublin på söndag o ta tåg hem! Låter fint, hoppas de blir super!!

Ska sattsa på att köpa ridbyxor imorn iaf, inte dyra, bara rätt billiga som ja kan slita sönder här och sen slänga utan dåligt samvete. Och ridvantar, plastrång, ridstrumpor *(jag vet att jag är besatt av att köpa ridstrumpor hahaha) och kanske nån najs ridtröja och så borde jag nog köpa mig en till tävlingsskjorta. Sen kommer jag såklart hitta tusen miljoner andra saker, men ska försöka hålla i pengarna haha :P

Så nu ska ja hänga upp jackan som är i tvätten som ja glömde tvätta förut, packa de sista, borsta tänderna, måla naglarna o sova!

Btw hade ridlektion för Sam på Mandela igen, och efter en stund även Aishling hahha! Intressant måste jag säga :) Och även Maeve försökte vara med på ett hörn, men hon vill bara att jag ska galoppera hela tiden så ;)

När nu skynda på littä, hörs på söndag kväll om jag inte blivit uppäten av små dublin-tomtar!

PUSSA!

Tjabba Krabba!

Hej Delfin!!

Har avnjutigt en day of med en mysig sovmorgon, lugn frukost, tripp in till stan och sen vänta på buss tbks som aldrig kom och sen taxi som var sjukt seg. Sen äta godaste godaste natchos o kolla på Systrar i jeans med Marie, städa lägenheten och slappa. Har även gjort ett tredje försök med filmen Inception, nu förstår jag äntligen (de andra 2 gångerna har ja somnat).

Och även försökt lösa min resa till Dublin i helgen. Kunde inte ställa in en extrasäng på hotellet för rummet var för litet för det ?!? och tåg o buss cpar sönder. Får be Sam snällt imorgon att hjälpa mig :P

Men idag är det faktiskt ingen vanlig dag för det är min älskade mammas födelsedag! Och jag vet att hon har haft en helt azum dag, men var lite ledsen förut när jag ringde eftersom det är första födelsedagen som jag inte är med. Men vet att du hade det azum ändå! :D Hade dock inte varit fel alls att vara med och fira måste jag säga :/

Nej nu ska ja chatta klart med the people på fejjan, kolla lite mer på filmen o sen sova!

PUSSSA!

Överskrift vare ja...

Måste bara säga att Sam var crazy bananas, han "hänge" med mig o Marie rätt länge i köket o var helt banans o snackade o skojjade som aldrig förr. Gillar att han börjar släppa till lite, för i början var de rätt svårt att få honom att prata, och ni som känner mig vet att jag älskar att prata!

Anyway så har jag longerat Dunmore o Mandela idag och även haft min premiärtur på Dunmore. Inge vackert måste jag säga, och eftersom jag är ärlig här i bloggen och inte vill försöka verka bätte än vad jag är så tyckte jag han var läskig. Han bara rusade runt och det gick liksom inte och stoppa. Eller inte direkt rusa, fort, men bara galopperade. Wierd alltså! Men Henry longerade mig efter en stund men han ville inte riktigt lugna ner sig och jag var trött + jävligt ont i benet (eftersom jag får leda typ 10000 jävla ponnylektioner om dagen nu o springa, och jag kan fortfarande inte springa för blir jävligt halt då, vilket jag känner av enorm i ridningen, suuurt!) så de var ju inte en bra kombination alltså!!

Kände mig rätt nedsatt efter den ridturen så nu på kvällskvisten tog jag en tur på Killy istället. Började lite smått på utebanan eftersom Aaron visst skulle släppa ut ponnysarna exakt när ja började rida, men tog sen en skrittur med bäbis efteråt. Och han är så söt, lilleprinsen!!

Imorgon är jag i alla fall ledig, soft! Finaly, hoppas inte Sam tänker ringa o väcka mig igen haha!

Visade btw den jobbiga ryska flickan o de 2 söta tjejerna från Dublin Casanova förut, våran käre lille hingst! Och så skulle jag försöka förklara för Katya (ryssen) vad skillnaden mellan en hingst och en valack är. Hmm de har nog inte sexualkunskap i ryssland asså, blev lite pinsamt o de andra två tjejerna fick sig ett gott skratt!!

Och med tanke på det glömde jag berätta vad en liten kille sa i lördags när Teddy har sin dagliga kisspaus i ridhuset "Ooo look how long Teddys willie are, its longer than mine"! Hahaha ni förstå vad vi dog!

Nej nu film för ja är som vanligt inte trött o de är fett skönt o somna till film, tjarÅ!

A day of? Nejdå!!

Blev väckt av käre bossen i morse genom telefonen som frågade lite smått i panik om jag kunde jobba idag, eftersom Evelyn inte kunde! Så var bara att kliva upp, slänga i sig frulle o byta om o vandra ner till stallet!!!

Longerade Dunmore idag som var lugn o fin! Sen blev det dressyr på Mandela, men efter 15 minuters harmonisk ridning kommer Ev (som jobbade efter lunch) och säger att ja mst fixa 3 hästar inför lektion för att hon skulle göra ngt annat. Surt! Så var bara att hoppa av, ställa in hest i stallet o fixa de o sen ut o rida igen. Denne gång var han som han varit de senaste 2,5 veckorna, superhettsig, redo att explodera vilken sekund som helst. Som räddare i nöden kom Sam och hade lektion för mig. Men först hoppade han upp för han ville känna hur han var (det var faktiskt 1 vecka sedan någon red på honom så inte så konstigt att han är full med så mke energi med så mycket kraftfoder som han äter nu...). Vi kom fram till att kenaur drssyrsadeln är alldeles för stor för mig och att jag sitter för långt bak, vilket gör att jag inte har benen i korrekt läge. Men Mandela var i alla fall superfin efter ett tag, och det blev en ridtur på över en timme!!

Idag fick även Maeve sina födelsedagspresenter av mig o Marie. Vi har inte haft tid och gett dem än. Så en bäbis-pingvin gossedjur som hon blev överförtjust i och såpbubblor som var superskojj!! Hon är så sjukt söt, den lilla skitungen :D

Så nu blir det nog att kolla film en stund tills Marie slutar o sen käka något!

PUSSSA!!

Hoppträning

Denna dag blev inte som planerat. Måndagar = ingen ridskola, så ja behöver normalt bara strö de två privatstallen (o såklart släppa ut hästar) och sen har jag massa tid för mina hästar. Ibland är det gäster som har någon ridlektion liksom...

Men har inte ridit en enda av mina hästar, men har ridit på Cherokee på en hack med ett par från Roscrea och haft hoppträning för Henry på Sully. Det gick super, är fortfarande lite nervös och behöver träna upp självförtroendet, men jag gillar den hästen. Såfort jag tvekar så stoppar han med om jag rider med självförtroende så hoppar han superfint! Hoppade banan på gräs från tävlingen i går, det är det bästa med event, de har hoppbanor på gräs, och då får man passa på och hoppa där :D

Har även pratat med sötaste Yummi på skype, härligt att höra hennes röst o se hennes söta fejs, för hon är faktiskt så high tech så hon är webcam, vilket inte jag har. Skulle köpt de innan ja åkte men blev aldrig så :P Får väl fixa det antar jag hehe :P

Jag är i alla fall ledig imorgon, så hoppas på fint väder för då ska jag rida och åka in till stan en sväng!!

PUSSS!!

RSS 2.0